fp4Kontakt os:

Kom til Kickoff møde om "Mænd i Fællesskaber"

Vil du prøve at lave en gryderet og kartofler over bål? Eller har du lyst til at klippe hæk og skrue skruer i, i et frivilligt fællesskab af mænd? Og kan du sige ja til at mødes med andre, der ikke nødvendigvis ligner dig selv? Frivilligcenter Slagelse søger både deltagere og frivillige mellem 18 og 65 år, der har lyst til at være med i nye fællesskaber, i hele Slagelse kommune.

FÆLLESSKAB – Ikke alle synes det er lige nemt at komme ud ad døren og møde andre mennesker. Nogen afholder sig fra at melde sig, fordi de indimellem har perioder i livet, hvor de ikke føler sig helt fysisk eller psykisk på toppen. Det vil Frivilligcenter Slagelse gerne gøre noget ved. Flere års succes med netværksgrupper gennem projekt ”Sammen til nye fællesskaber” har nu ført til at projektet ”Mænd i Fællesskaber” bliver sat i verden. Krumtappen i projektet er at samle mænd i grupper om aktiviteter der har fælles interesse. Claus Andersen, frivillig tovholder i en af projektets mandegrupper fortæller: ”Når vi fokuserer på opgaverne, lægges problemerne væk. Og så er der en accept af forskellighed - og en fortrolighed, som jeg ikke har mødt andre steder. ” I bålmads-gruppen er det meningen at frivillige og deltagere sammen skal lære at lave god mad på bålet. Claus bidrager gerne med sin viden og overskud – og understreger at alle bidrager til fællesskabet. Nogle af deltagerne begynder at se hinanden på kryds og tværs udenfor gruppen.
Vi kan se det virker! Frivilligcenteret har allerede flere veletablerede grupper kørende, med frivillige som tovholdere. Mens Corner er en samtalegruppe og Team Småkage afprøver alverdens sportsgrene og tager på ture. Gode eksempler på fællesskaber, som med respekt for forskelligheder rykker noget for den enkelte.
”Vi havde en overraskende stor andel af mænd tilknyttet vores frivillige fællesskaber”, fortæller Lykke Pedersen, leder af Frivilligcenter Slagelse. ”Så spurgte vi deltagerne fra Mens Corner: Hvad har mænd lyst til at mødes om? De svarede blandt andet: Aktiviteter udenfor. Motion. At lave noget sammen. På den måde har de været med til at præge projektet.” Hun fortsætter: ”Vi ved at der er mænd, der føler de lever på kanten. Vi ønsker at skabe rummelige fællesskaber, som de har lyst til at koble sig på”. Det betyder at der både er plads til dig, der har overskud og gerne vil hjælpe andre ind i fællesskabet – og dig, der bare vil være med.

Projekt Mænd i Fællesskaber bliver officielt skudt i gang med et kickoffmøde Torsdag 24. september kl.17-19. Adresse: Østre Skole, Skovsøgade 10, 2. sal, lokale S2. Alle interesserede er velkomne: Deltagere, frivillige og samarbejdspartnere. Tilmelding er nødvendig på telefon eller mail. Projektet er støttet af Socialstyrelsen.

I Frivilligcenter Slagelse starter vi flere nye grupper. Også for kvinder. 

Har du lyst til at høre mere? Kontakt os på: Tlf. 20 29 89 04 eller 51 40 90 73. projekt@frivillig-slagelse.dk Uanset om du har lyst til at være deltager eller frivillig, om du er kvinde eller mand, om du er 18 eller 90 år, om du bor i Slagelse, Skælskør eller Flakkebjerg, vil vi rigtig gerne høre fra dig. Der findes mange forskellige frivilligjobs hos os: Tovholder, event-koordinator, træningsmakker, m.fl. Ønsker du at lave frivilligt socialt arbejde i en af Slagelses mange foreninger, kan vi også hjælpe dig på vej. Vi hjælper med at finde det helt rigtige frivilligjob til dig.

 

klaus