fp4Kontakt os:

Mentorkorps Slagelse hjælper unge til at få uddannelse

mentorslagelse

De frivillige i Mentorkorps Slagelse har hjulpet mere end 150 unge på vej mod uddannelse - men der er tit ventetid på at få en mentor. Derfor inviterer korpset nu til kursus for nye frivillige mentorer.

Mentorerne hjælper unge, der har brug for hjælp til at begynde på uddannelse - eller er i fare for at droppe ud af uddannelse.

Men der er tit ventetid på at få en mentor, så leder Kristian Hvitnov håber,a t mange melder sig til efterårets mentorkursus.

Det eneste formelle krav til nye mentorer er, at de har en uddannelse og ren straffeattest.

"Som mentorer ved vi, hvad det kræver at få en uddannelse og være arbejdsmarkedet. Ellers er vi ganske almindelige mennesker - både lærere, tømrere og elektrikere. Vi har det til fælles, at vi gerne vil hjælpe unge. Det er rart at se, at andre kan bruge vores erfaring til at komme videre i deres liv", forklarer Kristian Hvitnov, der selv er uddannet lærer.

Når mentor og mentee mødes første gang, snakker de om fremtidsønsker - og hvordan forhindringer ryddes af vejen.

Viljen til at få uddannelse betyder alt
Kristian og de andre mentorer er glade for tjansen: "Vi hjælper både unge, der har store problemer - og dem, der næsten kan gå vejen selv. Det vigtigste er, at de har ønsket om en uddannelse. Det betyder alt," forklarer han og påpeger, at det tit er ret let at gøre en stor forskel.

"Jeg har en mentee, der var ved at blive smidt ud af sin uddannelse, fordi han havde så meget fravær. Han er tilflytter og følte sig ensom - så var det nemmere at gemme sig under dynen om morgenen. Han sagde, at han havde brug for hjælp til at stå op til tiden hver dag. Derfor sender jeg ham en SMS hver morgen for at høre, om han er stået op. Jeg har også hjulpet ham med at lave budget og madplan forklarer Kristian og tilføjer: "Så nu er han god it gang med uddannelsen igen. Det var ikke så svært."

Mentor Slagelse blev oprettet i 2010, og indtil nu har mere end 150 unge fået en hjælpende hånd til at blive klar til arbejdsmarkedet.

Frivillige mentorer søges
Mentorkorps Slagelse søger lige nu personer, som har lyst til at hjælpe unge mellem 18 og 30 år med at få en uddannelse.
Der afholdes kursus for nye mentorer onsdag d. 7/11 kl. 18.30-21.30.
Kurset finder sted i Ungehuset, Bredahlsgade 3C, Slagelse.
Kom og hør om det er noget for dig.
Tilmelding på mail@mentorkorps.dk eller på tlf. 51 97 81 07.

Se opslag på frivilligjob [klik her].