fp4Kontakt os:

Det gode liv - en foredragsrække

Syv frivillige organisationer har i samarbejde med Frivilligcenter Slagelse arrangeret en foredragsrække på 3 foredrag under overskriften: 'Det gode liv'.Det gode liv 2018Det gode liv er mange ting og meget individuelt betinget. I denne sammenhæng bruges det i relation til at blive eller forblive aktiv, både mentalt og fysisk, hvilket for mange skaber stor tilfredshed og øget livskvalitet.

Mindfulness – alting starter med en selv
v/ Mindfulness og kognitiv coach René Madsen
Onsdag d. 26. september kl. 19-21.00
Hvor stammer mindfulness fra og hvad kan du bruge det til? Det er nogle af spørgsmål du kan få svar på når vi tager hul på foredragsrækken ´Det gode liv’. Du bliver introduceret til grundprincipperne i mindfulness og kan prøve tre praktiske øvelser. René Madsen fortæller derudover om sin egen uddannelse i mindfulness, og om hvad det har betydet for ham.T

Træning og fysisk aktivitet som vejen til det gode liv
v/ Fysioterapeut og lektor Søren Thorgaard Skou
Onsdag d. 31. oktober kl. 19-21.00
Denne aften vil fokusere på træning og fysisk aktivitet som forebyggelse og behandling af kroniske sygdomme. Udgangspunktet er artrose (slidgigt) i knæ og hofter, men der vil blive draget paralleller til andre folkesygdomme. Du bliver inspireret til at træne og være fysisk aktiv, når aftenen afsluttes med træningsøvelser, der kan være med til at forebygge og behandle artrose.

Bliver man sundere af at synge?
v/ Phd. studerende og klassisk sanger Mette Kaasgaard
Onsdag d. 28. november kl. 19-21.30
Det at synge sammen bliver ofte forbundet med livsglæde og fællesskab. Mette Kaasgaard forsker i, om det at synge sammen også kan have gavnlige, målbare sundhedsmæssige effekter for patienter med lungesygdomme. Få et indblik i, hvordan man videnskabeligt undersøger effekten af sang. Du kommer også til at høre om anvendelsen af sang inden for andre områder af sundhed og sygdom. Arrangementet slutter med at vi sammen synger julen ind. Så skulle tilhørerne ikke gå direkte sundere hjem, så uden tvivl i strålende julehumør!

Tilmelding:
Det er muligt at deltage i hele eller dele af foredragsrækken.
Det er gratis at deltage.
Tilmelding er påkrævet til hvert foredrag, og kan ske fra d. 3. september til:
Frivilligcenter Slagelse på info@frivillig-slagelse.dk el. tlf. 51 40 90 73.