fp4Kontakt os:

Fællesskaber

Frivilligcentret er en lokalt forankret 'fællesskaber'. Vi arbejder for at skabe og understøtte givende fælleskaber, der både kan have faglig og social karakter.

Vi forstår fællesskaber over en bred kam og vi definerer vores rolle som:

- Paraplyorganisation og samlende platform for frivillige sociale indsatser

- Facilitator af både faglige og sociale netværk/fællesskaber for alle typer af aktører/deltagere

- Facilitator og katalysator af samarbejder/fællesskaber på tværs af foreningsgrænser såvel som sektorer.

 

Sammen til nye fællesskaber

Vi skaber rummelige frivillige fællesskaber, hvor der er plads til alle. Det betyder, at der er plads til dig, der har overskud og gerne vil hjælpe andre ind i fælleskabet - og dig, der bare vil være med. Der er en eller to frivillige tovholdere i alle grupper.

Læseklubben mødes ca. 2 timer en gang om måneden. Her kan man dele man sine oplevelser med bogen med de andre i gruppen. Genre: biografier, romaner, nordiske krimier, mm. Afslappet samvær og ingen præstationskrav.

Tirsdagsgruppen er en gågruppe, som mødes hver tirsdag fra kl. 12.00 - kl. 13.00 ved Frivillligcentret for først at gå en tur en times tid og derefter nyde en kop kaffe eller en tår vand ved Frivilligcentret efter turen.

Onsdagsgruppen er en ny gågruppe fra oktober 2020, og er for dem, der har lyst til mødes for at få motion og gå en tur om eftermiddagen. De mødes ved lystskoven i Slagelse hver onsdag kl.15.30-16.30.

Team Småkage er et aktivitets fællesskab som mødes hver torsdag fra kl. 13.00-15.00 i Frivilligcenter Slagelse for at lave noget aktivt f.eks. spille, pentanque, badminton eller gåture. Bagefter drikker de en kop kaffe i centret. Motionsaktivitererne er på et niveau, hvor alle kan være med.

Mens Corner er en netværksgruppe for mænd. Hovedaktiviteten er samvær og samtale, men gruppen har af og til lyst til at lave praktiske gøremål også. De mødes hver mandag fra kl.13.30-15.30. Om sommeren og når vejret er til det, mødes de i kolonihaven Spiren på Løvetandvej L-17, 4200 Slagelse.

Kreaklubben - Slagelse er nyt kreativt fællesskab, for dem der elsker tegne/male, hækle, gips, collage, strik, mm. Grupper starter op i slutningen af september og mødes vil mødes fra kl. 16.00-18.00 hver torsdag i FriRUM Lab i Vestsjællandscentret.

Kreaklubben - Korsør (Kommer snart) er et kommende kreativt fællesskab i Korsør, for dem der elsker tegne/male, hækle, gips, collage, strik, mm. Kreabklubben kommer til at mødes om aftenen på en endnu ukendt dag.

Hus&Have: Ny gruppe som mødes tirsdag eftermiddage, kl.13.00-15.00 i kolonihaven Spiren på Løvetandsvej L-17, 4200 Slagelse. Har du lyst til at lave lettere reperationer og havearbejde er du velkommen. Du behøver ikke være nogen født handyman, men bare have lyst til at prøve at være med og lave praktisk arbejde. Der vil være frivillige tovholdere til at organisere og lære fra sig. Max. 10 deltagere.

Vi arbejder desuden for at styrke samarbejdet til lokale foreninger og andre frivillige fællesskaber så vejen til deltagelse for nye deltagere bliver lettet.

Sammen til nye fællesskaber er en fast del af Friviligcentret. Dette kan lade sig gøre med økonomisk støtte fra vores primære samarbejdspartnere CPUS, FOKUS og Rusmiddelcentret.

Læs aktuelt nyt på projektets facebookside projektet [Klik her]

Træningsmakker

Træningsmakker er et samarbejdsprojekt mellem Frivilligcenter Slagelse og Center for Psykosocial Udvikling Slagelse, og indgår aktuelt som én af aktiviteterne i 'Sammen til nye fællesskaber'. Projektet har til formål at åbne op for at frivillige træningsmakkere og psykisk sårbare kan mødes og dyrke en fælles interesse for motion.

Læs aktuelt nyt på 'Sammen til nye fællesskabers' facebookside [Klik her]

Kontakt til 'Sammen til nye fællesskaber':

Har du brug for information om grupperne, så er du meget velkommen til at kontakte

Projekleder Nanna Lysdal 
Tlf. 20 29 89 04 / projekt@frivillig-slagelse.dk

Centerleder Lykke Pedersen
Tlf. 51 40 90 73 / lp@frivillig-slagelse.dk