fp4Kontakt os:

Vores projekter

I Frivilligcenter Slagelse arbejder vi sideløbende med vores kerneydelser med projekter og indsatser, der har til formål at undersøge /udvikle nye måder at  udvikle frivillighed lokalt. Derfor indgår vi også gerne i samarbejdsprojekter med andre. Det kan både være andre foreninger og andre aktører som fx kommunale tilbud, institutioner og erhverv. Aktuelt driver det/de projekteter, der kan ses nedenfor:

Sammen til nye fællesskaber

Vi skaber rummelige frivillige fællesskaber, hvor der er plads til alle. Det betyder, at der er plads til dig, der har overskud og gerne vil hjælpe andre ind i fælleskabet - og dig, der bare vil være med. Der er en eller to frivillige tovholdere i alle grupper.

Læseklubben mødes første mandag i måneden kl.11-13 på zoom eller ved Frivilligcentret. Gruppen mødes een mandag om måneden, så man kan nå at læse en bog mellem mødegangene.  Her kan man dele man sine oplevelser med bogen med de andre i gruppen. Genre: biografier, romaner, nordiske krimier, mm. Afslappet samvær og ingen præstationskrav.

Tirsdagsgruppen er en gågruppe som mødes hver tirsdag fra kl. 12.00-ca. kl. 13.00 ved Frivillligcentret for først at gå en tur en times tid og derefter nyde en kop kaffe eller en tår vand ved Frivilligcentret efter turen.

Onsdagsgruppen er en ny gågruppe fra oktober 2020, og er for dem, der har lyst til mødes for at få motion og gå en tur om eftermiddagen. De mødes ved Frivilligcentret hver onsdag kl.15.30-16.30.

Team Småkage er et aktivitets fællesskab som mødes hver torsdag fra kl. 13.00-15.00 i Frivilligcenter Slagelse for at lave noget aktivt f.eks. spille, pentanque, badminton eller gåture. Bagefter drikker de en kop kaffe i centret. Motionsaktivitererne er på et niveau, hvor alle kan være med.

Mens Corner er en netværksgruppe for mænd. Hovedaktiviteten er samvær og samtale, men gruppen har af og til lyst til at lave praktiske gøremål også. De mødes hver mandag fra kl.13.30-15.30. Om sommeren og når vejret er til det, mødes de i kolonihaven på Løvetandvej 17.

Kreaklubben   Et nyt kreativt fællesskab, for dem der elsker tegne/male, hækle, gips, collage, strik, mm. Så er du vild med at lave kreative projekter og vil du gerne dele interessen med andre og have det hyggeligt imens i et inkluderende fællesskab, er dette en god mulighed. Lige nu mødes gruppen på zoom og på Facebook. Vi arbejder på at få kreaklubber både i Korsør og i Slagelse.


Vi arbejder desuden for at styrke samarbejdet til lokale foreninger og andre frivillige fællesskaber så vejen til deltagelse for nye deltagere bliver lettet.

Sammen til nye fællesskaber er en fast del af Friviligcentret. Dette kan lade sig gøre med økonomisk støtte fra vores primære samarbejdspartnere CPUS, FOKUS og Rusmiddelcentret.

Læs aktuelt nyt på projektets facebookside projektet [Klik her]Træningsmakker

Træningsmakker er et samarbejdsprojekt mellem Frivilligcenter Slagelse og Center for Psykosocial Udvikling Slagelse, og indgår aktuelt som én af aktiviteterne i 'Sammen til nye fællesskaber'. Projektet har til formål at åbne op for at frivillige træningsmakkere og psykisk sårbare kan mødes og dyrke en fælles interesse for motion.

Læs aktuelt nyt på 'Sammen til nye fællesskabers' facebookside [Klik her]Mænd I Fællesskaber 

I 2020-21 har vi særligt fokus på at skabe nye rummelige fællesskaber for mænd. Projekt Mænd i Fællesskaber  er støttet af Socialstyrelsen og der bliver plads til nye frivillige og deltagere, i alderen 18-65 år. Så forvent at der kommer flere nye mandefællesskaber i denne periode.

Gå-grupper

Tirsdag kl.15 og Fredag kl.10 kan du få motion, frisk luft og gode snakke med andre mænd. Rutens længde og tempo aftales indbyrdes mellem deltagerne og tovholder. Tilmelding fra gang til gang på 20298904. En frivillig tovholder tager imod og går med. Tilmelding inden kl. 12 til tirsdags gruppen. Og inden kl. 9 fredage.

Snak og Æd

Lær at lave mad over bål og nyd den i selskab med andre mænd. Gruppen mødes een onsdag om måneden kl. 15-18, i kolonihaven. Vi afholder en introdag 24. marts kl.15-17.30. Tilmelding nødvendig, max. 25 deltagere.

Hus&Have

Ny gruppe, som mødes tirsdag eftermiddage, kl.14.30-16.30 i kolonihaven. Har du lyst til at lave lettere reperationer og havearbejde er du velkommen. Du behøver ikke være nogen født handyman, men bare have lyst til at prøve at være med og lave praktisk arbejde. Der vil være frivillige tovholdere til at organisere og lære fra sig. Max. 10 deltagere.

Vildmand i Naturen

En overnatning fredag aften - lørdag formiddag om måneden i shelter med madlavning på bål, røverhistorier, guitar og oplevelser i naturen. Og en hverdagsaften om måneden til at lære hinanden at kende og planlægge sheltertur. Kun for mænd. Lyder som noget for dig? Intromøde 24. marts 2021. Tilmelding til intromøde og til gruppen, max. 10 deltagere. Opstart i april-maj Kontakt os hvis du vil høre mere.

 

Kontakt til 'Sammen til nye fællesskaber':
Har du brug for information om grupperne, så er du meget velkommen til at kontakte

Koordinator Maja Bruun
Tlf. 20 29 89 04 / projekt@frivillig-slagelse.dk

Projektleder Nanna Lysdal
Tlf. 51 40 96 93 / nl@frivillig-slagelse.dk 

Centerleder Lykke Pedersen
Tlf. 51 40 90 73 / lp@frivillig-slagelse.dk