fp4Kontakt os:

Bliv frivillig

Der er altid brug for frivillige kræfter - også dine. Har du lyst til at gøre en forskel og give lidt af dig selv, hjælper vi dig gerne med at finde netop det frivillige job, der matcher dine kompetencer og ønsker.

Der er mange gode grunde til at blive frivillig. Når du bliver frivillig, gør du ikke kun en positiv forskel for andre mennesker og samfundet men også for dig selv. Frivilligt arbejde pynter på dit CV og er en unik mulighed for positivt samvær med andre. Som frivillig kan du:

 • Lære noget nyt
 • Udvikle dine kompetencer
 • Få erhvervserfaring
 • Udvide dit netværk

Lyder det som noget for dig? Så kan du læse mere om det at være frivillig under fanen inspiration, søge aktuelle frivillige jobs under fanerne ”Lokale frivillige job” eller www.frivilligjob.dk.

Har du brug for hjælp? - Så book en frivilligsamtale med os på telefon: 51 40 90 73 eller på mail info@frivillig-slagelse.dk.

 

Inspiration

 

DER ER MANGE GODE GRUNDE TIL AT BLIVE FRIVILLIG!

Der er altid brug for frivillige kræfter - også dine. Har du lyst til at gøre en forskel og give lidt af dig selv, hjælper vi dig gerne med at finde netop det frivillige job, der matcher dine kompetencer og ønsker

Du har mange muligheder for at yde en frivillig indsats. Dine muligheder er mange og forskelligartede i forhold til arbejdsopgaver, målgruppe, tidsforbrug og ansvar – det kommer alt sammen an på, hvad du har lyst til, vil og kan. Du kan blandt andet arbejde med:

 • Praktiske opgaver                                                  
 • Administration
 • PR og kommunikation
 • Uddannelse
 • IT
 • Faglige og interessepolitiske opgaver
 • Ledelse
 • Børn
 • Ældre

Du kan også skabe dit eget job igennem omvendt jobbank. Omvendt jobbank er en mulighed for dig for at søge frivilligt arbejde på en helt ny måde. I modsætning til en almindelig jobbank giver omvendt jobbank dig mulighed for at søge efter bestemte foreninger og/eller arbejdsopgaver. (Læs mere under ”omvendt jobbank”).

Hvordan finder jeg det rette frivilligjob?

I fanen til højre finder du vores frivilligguide. Frivilligguiden er en guide, som hjælper dig med at finde lige netop det frivilligjob, som passer dig.

Mangler du stadig inspiration?

Under fanen ”Portræt af en frivillig” kan du læse 6 forskellige portrætter af andre lokale frivillige. I disse portrætter kan du finde ud af hvem de frivillige egentligt er, hvorfor de er frivillige og hvad de hver især får ud af at være frivillige.

Har du brug for hjælp? - Så book en frivilligsamtale med os via. formularen til højre eller kontakt os på telefon: 51 40 90 73 eller på mail info@frivillig-slagelse.dk.

God fornøjelse - vi glæder os til at se dig!

 

Frivillig Guide

Neden for har vi samlet nogle overvejelser, som du kan gøre dig, inden du vælger dit frivilligjob:

Hvad vil du arbejde med?
Vælg noget, der interesserer dig, eller noget, du er god til. Eller måske noget, du godt kunne tænke dig at lære eller blive bedre til.

Brug dine erfaringer eller uddannelse
Mange organisationer efterspørger spidskompetencer eller specifikke faglige kompetencer, fx frivillige, som er gode til IT, PR, rådgivning eller projektledelse – eller er psykologistuderende, socialrådgivere, bankuddannede mv.
 
Lær noget nyt
Det frivillige arbejde giver dig rig mulighed for at afprøve dig selv på nye måder eller at lære nyt – det kan være inden for rådgivning, projektarbejde eller ledelse.

Hvem vil jeg hjælpe?
Er der en bestemt sag, du brænder for, eller nogle bestemte målgrupper, fx integration, kræftramte, børn og unge eller psykiske syge?

Hvad er mine grænser?
Tag også med i dine overvejelser, hvor dine grænser går. Hvis du fx ikke kan lide at befinde dig i konfliktsituationer, eller hvis du har det svært ved at være sammen med mennesker, som er meget syge, så vælg et frivilligt arbejde, hvor du undgår at komme i disse situationer. Hvis du er i tvivl om, hvilke situationer du kommer til at befinde dig i, så tag en snak med organisationen.
 
Hvad vil jeg have ud af arbejdet?
Det er meget forskelligt, hvad der får mennesker til at arbejde frivilligt. Nogle gør det, fordi de brænder for en sag, som de kan støtte gennem deres frivillige arbejde. Andre gør det som led i deres uddannelse – enten fordi det frivillige arbejde kan give noget praktisk erfaring, eller fordi det kan gøre det nemmere at komme i arbejde bagefter. For andre kan drivkraften være et ønske om at bruge deres fritid til noget meningsfuldt eller at komme ud blandt andre mennesker.   

Ingen motiver er bedre end andre, men det er vigtigt at være afklaret omkring, hvad du vil med dit frivillige arbejde. Det er nemlig stor forskel på de forskellige frivilligjobs: I nogle er du meget i kontakt med organisationens brugere, i andre laver du mest praktisk eller organisatorisk arbejde. Nogle organisationer tilbyder kurser, og der er forskel på, hvor meget det sociale samvær blandt de frivillige vægtes.

Det er ikke altid, at oplysninger som disse fremgår af organisationernes opslag om frivilligjobs. Derfor er det en god ide at tage en snak med organisationen om, hvorvidt det frivillige arbejde passer til dine ønsker, inden du starter.

Hvor meget tid kan jeg bruge?
Overvej, hvor meget tid du kan og vil afsætte til frivilligt arbejde. Uanset om du har to timer om måneden eller fire timer om ugen, er din indsats velkommen. Men det er selvfølgelig vigtigt at finde et frivilligjob, der passer til dit tidsforbrug. I de fleste opslag fremgår det, hvor meget tid, organisationen forventer, at du bruger. Hvis ikke, så spørg.

Nogle organisationer forventer, at man binder sig for en længere periode, for eksempel et halvt eller et helt år. Også dette er en god ide at afklare med organisationen – og dig selv – inden du starter.

Særlige regler for personer på dagpenge og efterløn
Der er særlige regler for frivilligt arbejde, hvis du modtager dagpenge eller efterløn. Dem kan du læse mere om her, eller du kan kontakte os eller din sagsbehandler for mere information.

Snak med organisationen
Når du har fundet en organisation, du er interesseret i, så tag en personlig snak med dem inden du starter. Spørg ind til, hvad det frivillige arbejde består i, og sørg for, at I har de samme forventninger til din indsats.

 

Frivillig til events i Slagelse kommune 

Vil du være event-frivillig?

Hvert år løber der en masse spændende events af i Slagelse Kommune. Det kan f.eks. indsamlinger eller festivaller. Fælles for mange af de arrangementer er, at de som regel kun løber af stablen en gang om året - og ofte er drevet af frivillige ildsjæle. Eventfrivillighed er derfor dig som gerne vil bidrage med en frivillig indsats og gøre en forskel i en begrænset periode.

Tilmeld dig og få besked pr. mail, når der er events nær dig, der mangler frivillige hænder. Det er uforpligtende at tilmelde sig mailinglisten – og du kan tage stilling fra event til event, om du har tid og lyst til at engagere dig som frivillig. Du kan til enhver tid framelde dig listen, hvis du ikke længere ønsker at modtage listen.

Er du på udkig efter frivillige til dine events? Gå til www.frivilligjob.dk for at oprette dine ledige frivilligjob.

Har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontake os telefon: 51 40 90 73 eller mail: info@frivillig-slagelse.dk


Frivilligjob Banner

 

De viste frivilligjobs leveres i samarbejde mellem

 
 logo CMYKslagelse med konturer    og frivilligjob.dk
 
Er du på udkig efter frivillige? Gå til www.frivilligjob.dk for at oprette dine ledige frivilligjobs.
Har du brug for hjælp til at finde det rette frivilligjob, så kan vi hjælpe dig. Book en frivilligsamtale med os via. mail: info@frivillig-slagelse.dk eller på telefon: 51 40 90 73.
Alle frivilligjobs skal leve op til disse retningslinjer. Det er din garanti for, at der er tale om frivilligt arbejde i en frivillig forening, almennyttig organisation eller offentlig institution. Hvis du modtager dagpenge, kontanthjælp eller andre overførselsindkomster vil vi anbefale dig at tale med din a-kasse eller jobcentret før, du udfører frivilligt arbejde.